Television set

‘Upfronts 2015’ – előzetes esélylatolgatás

Május 11-én rajtol az Upfronts, amelyen az amerikai országos tévécsatornák bejelentik a következő tévés évad, jelen esetben a 2015/2016-os tévés évad műsorait. Addig még szűk két hetünk van, de az eddig információ morzsákból már összerakhattuk, hogy milyen új sorozatok érkezhetnek a tévébe. Fontos kiemelni, hogy a lenti írás inkább csak spekuláció, de a legvalószínűbb Upfronts-forgatókönyv ez lehet. (A sorozatok – narancssárgán pózoló címére kattintva pedig többet is megtudhattok a tervben lévő sorozatokról – de az NBC és a FOX néhány idei sorozatáról ebben a hírblokkban is írtunk.)

A sort május 11-én hétfőn az NBC és a FOX nyitja, majd egy nappal később az ABC, szerdán a CBS, végül csütörtökön a The CW képviselői vallanak színt arról, hogy milyen új sorozatokkal jönnek, illetve a most futó sorozataik közül melyek folytatódnak és melyek érnek véget (a még be nem jelentett folytatásokról és kaszákról van természetesen szó).

Az NBC-n valószínűleg berendelést kap majd a Chicago Med, amely a Chicago Fire és a Chicago PD sorozat univerzumába illeszkedik majd, tűzoltók és rendőrök helyett ezúttal mentősökkel a középpontban. Az idén utolsó évadával visszatérő Válaszcsapás két főszereplője az NBC-n lelt otthonra. Egyikük a Blindspot, még másikuk az Endgame című drámában kapott főszerepet és egyelőre mindkét sorozat több mint ígéretesnek tűnik.

strike back cast - 1

Szintén az NBC-re érkezik a Jennifer Lopez főszereplésével készülő Shades of Blue, a Game of Silence, a The Curse of the Fuentes Women, a Love Is a Four Letter Word, a Heart Matters – utóbbi sorozatokkal a csatorna a The Mysteries of Laura által kitaposott kissé könnyedebb stílusú utat próbálja meg folytatni.

A félórás sorozatok között is jócskán lesznek újak. A csatorna új zászlóshajója lehet az Eva Longoria nevével fémjelzett Telenovela, de szintén berendelést kaphat a Coach, a Superstore, a Strange Calls, a How We Live, a Cuckoo, a People are Talking és a Problem Child címet viselő vígjátéksorozat is.

A FOX nagy dobása a Scream Queens lehet, de hasonlóra készülnek a Különvélemény-mozin (és Dick-novellán) alapuló The Minority Reporttal is, de a Studio City és az Autopsy című drámákkal is legalább annyira tervez a csatorna, mint a jól csengő Frankenstein és Lucifer címet viselő sorozatokkal. A csatorna egy Luther-sorozatot is tervezett, de egyelőre nem sikerült megtalálniuk Idris Elba amerikai megfelelőjét.

scream

Vígjátékok tekintetében a Stamos, a The Grinder, a Cooper Barrett?s Guide to Surviving Life, 48 Hours ?Til Monday és a Fantasy Life lehelhet új életet a csatorna kínálatába.

Az ABC-n továbbra is a nőkre koncentrál, hiszen berendelheti az egyelőre cím nélküli (korábban Flesh and Blood címen emlegetett) Jenna Bans projektet, a The Catch című drámasorozatot Mireille Enos-szal a főszerepben, de ide érkezhet a Paula Patton főszereplésével készülő Runner, a Kings and Prophets című biblia dráma, a Broad Squad, a The Advocate, a Quantico, a Boom és az LA Crime, hogy az egyelőre még csak pletykaszinten felmerült Agents of SHIELD-spin-offot ne is említsük. (Az ABC terveiről egyébként itt írtunk röviden.)

mireille-enos

A félórás sorozatok közt újdonság lesz a Chevy Chase és Beverly D’Angelo nevével fémjelzett Chev and Bev, de készülnek egy NBA-s vígjátékkal, egy Muppet-vígjátékkal és a Whoopi Goldberg és Ernie Hudson főszereplésével készülő Delores & Jermaine című sorozattal is.

A CBS idén is megpróbálkozik egy Criminal Minds (Gyilkos elmék) spin-offal, de sorozattá adaptálják a Limitless (Csúcshatás) és a Rush Hour (Csúcsformában) című mozifilmeket is. Továbbá Code Black, LFE, For Justice, Doubt és Sneaky Pete címen terveznek új sorozatokat, a már bejelentett és a csatorna történelmében több mint újításnak számító Supergirl sorozat mellett.

supergirl_headshot_benoist

A vígjátékok közül a Super Clyde és a Life In Pieces berendelése tűnik biztosnak, a csatorna többi tervéről jó ideje semmit nem hallottunk.

A fiatalok kedvencének számító The CW egyik nagy dobása az Arrow és a The Flash univerzumában játszódó egyelőre cím nélküli spin-off lehet, amelyben a két sorozatban már feltűnt karakterek vegyülnek majd el. De nagy figyelmet érdemel Julie Plec Cordon címet viselő sorozata, a Cheerleader Death Squad és a Tales from the Dark Side horrorantológia is, ahogy korábban arról is volt szó, hogy Magellán címen újragondolják a spanyol A bárka címet viselő sorozatot.

Szólj hozzá