Filmes hírek Utolsó éjszaka a Sohóban: 2020 legjobban várt horrorfilmje

Utolsó éjszaka a Sohóban: 2020 legjobban várt horrorfilmje

Edgar Wright 2019 januárjában bejelentette, hogy Utolsó éjszaka a Sohóban címen horrorfilmet készít, majd 2019 májusa és szeptembere közt le is forgatta azt.

Tegnap éjjel Sohóban forgatás

Azóta eltelt fél év és mostanáig csak két promóciós képet és egy posztert láthattunk a filmből, de előzetest vagy bármilyen mozgóképes anyagot, esetleg forgatási képeket nem – ha csak a fentebb látható fotót nem vesszük annak.

Ahhoz képest, hogy a filmet 2020 szeptemberében tervezik bemutatni, igencsak nagy titokzatosság övezi – de talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy ez a film legyen 2020 legjobban várt horrorja. Meg persze még a rendező személye mellett is sok minden.

Nosztalgikus utazás a ’60-as évek Londonjába

Wright saját, Krysty Wilson-Cairns-szel, a Londoni rémtörténetek sorozat és az 1917 című háborús mozifilm írójával közösen készített forgatókönyve alapján készítette el az Utolsó éjszaka a Sohóbant, amely a horror műfaja mellett a pszichológiai thrillerek védjegyét is magában hordozza az ígéretek szerint.

Wright két másik filmből inspirálódott, ezek Nicolas Roeg 1973-ban bemutatott Ne nézz vissza című thrillere, amelyben egy házaspár elveszíti a kislányát és spirituális úton próbálják meg felvenni vele a kapcsolatot, illetve Roman Polanski 1965-ben bemutatott Iszonyat című horrorja, amelyben Catherine Deneuve egy olyan nőt alakított, aki a testiség minden formájától iszonyodott.

“Rájöttem, hogy soha nem forgattam még filmet London belvárosáról, a Sohóról, pedig az elmúlt 25 évben elég sok időt eltöltöttem el ott. A Vaskabátok és a Haláli hullák hajnala olyan helyszíneken játszódott, ahol én magam is éltem korábban. Ez a film arról a Londonról szól majd, ahol én magam is szeretnék élni.”

Edgar Wright filmje az Iszonyathoz hasonlóan Londonban, vagyis annak híres belvárosában a Soho-ban játszódik majd, főszereplői pedig fiatal nők lesznek. A hivatalos leírás szerint az Utolsó éjszaka a Sohóban az 1960-as évek Londonjában játszódik, amikor egy Eloise nevű fiatal, divattervezőnek készülő lány (Thomasin McKenzie) találkozik a bálványával (Anya Taylor-Joy), egy káprázatos énekesnővel és ez a találkozás az egész életét megváltoztatja. Csakhogy nem éppen úgy, ahogy ő gondolta volna, London ugyanis nem pontosan az, aminek látszik.

Mindössze ennyit tudunk a filmről, na meg azt, hogy olyan színészek szerepelnek majd benne, mint Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Diana Rigg, Matt Smith, Terence Stamp és Rita Tushingham.

Sem az alkotók, sem a színészek nem sokat beszélnek a filmről, igaz az egyik főszereplőt alakító Anya Taylor-Joy március elején az Indiwire-nek megszólalt a film kapcsán és azt mondta, hogy még őt is felzaklatta, amikor meglátta az összképet.

“Nem sokat mondanék a filmről, de azt elárulom, hogy több jelenete is nagyon felkavaró és összezavarja a nézőt. Nagyon klausztrofób és a színek is felkavaróan annyira élénkek. Azt hiszem, az emberek nagyon szeretik majd és senki nem fog unatkozni” – nyilatkozta a filmben Sandy nevű karaktert alakító színésznő.

Az évtized valósága

A Utolsó éjszaka a Sohóban-ról eddig mindössze két fotó érkezett, ezek egyikén a Ne hagyj nyomot! és a Jojo nyuszi színésznője, Thomasin McKenzie szerepel, aki jól láthatóan nagyon megrémült valamitől.

Utolsó éjszaka a Sohóban

Könnyen előfordulhat, hogy van még csavar a történetben, hiszen Edgar Wright-nak nagyon érdekes elszólása volt az Utolsó éjszaka a Sohóban-nal kapcsolatban. Azt mondta benne és a főhősben van valami közös. Mindketten egy olyan évtizedről nosztalgiáznak, amelyben soha nem éltek. Csakhogy amit elképzelünk egy korszakról és az évtized valósága egészen más.

Vagyis úgy néz ki, hogy Wright horrorfilmjének időutazási elemei és lehetnek. Thomasin McKenzie karaktere lehet a jelenünkből megy vissza, hogy felfedezze a ’60-as évek Soho-ját Anya Taylor-Joy oldalán.

Bárhogy is legyen, az Utolsó éjszaka a Sohóban-t nem győzzük kivárni!