Való Világ 10: VV Fru-nak és VV Renátónak is segítségre van szüksége, de nem a párterápia a megoldás

Érdekes látni, hogy még korábban VV Fru féltette VV Mercit a Moh-val való kapcsolata miatt, de saját maga körül nem igazán veszi észre ugyanezeket a jeleket, sőt ő maga arról beszélt a műsorban, hogy simán elfogadná, ha VV Renátó megütné őt, ha erre ő okot ad.

 

Szögezzük le, hogy a ValóVilágban jelen állás szerint verbális erőszakról beszélhetünk, és azt is, hogy minden demagógia nélkül nagyon érdekes látni, hogy milyen előszeretettel tűzi ezt a képernyőjére az összefoglalókban a csatorna, miközben a családokért folytat kampányt (igaz VV Virág ledegradálásánál sem gondolkodtak sokat), bár a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy mind Nádai Anikó, mind Puskás Peti minden alkalommal finom kritikával illeti Renátó viselkedését.

Verbális erőszak

Ebből látszik, hogy nem csak a dühkezelési problémákkal küzdő és betegesen féltékeny VV Renátónak, de VV Frunak is szüksége lenne egy agyturkászra, aki segít neki, mivel a jelek szerint a lány – elmondása szerintt korábbi hasonló kapcsolatai ellenére – nem ismeri a “családon belüli erőszak” fogalmát. Sőt a legmegdöbbentőbb az volt hogy ezt követően még mindig a családalapításról meg a közös gyerekekről beszélt. Ez egyelőre nem is nevezhető családon belüli erőszaknak, bár a toxikus kapcsolatok fogalmát kétségtelenül kimeríti. De erről később.

Ilyen egy igazi férfi – mondta VV Fru, majd Renátó közölte vele, hogy többé hozzá se nyúl

Renátó látszólag egy rengeteg komplexussal küzdő, alapvetően nárcisztikus személyiség, aki kezdetben azért közel sem viselkedett ennyire agresszíven. Bár voltak epizódjai, de elég valószínűnek tűnik, hogy a bezártság miatt billent át benne valami. Végül az az ember, aki kedvesen és visszafogottan udvarolt, alig egy hónap elteltével nyomdafestéket nem tűrő szavakkal ordít a “szerelme” arcába.

VV Renátónak tényleg minden oka megvan a féltékenységre?

Nem igazán. Sokkal inkább arról van szó, hogy VV Renátónak felerősödtek a komplexusai, ami miatt minden egyes momentumot a személye elleni támadásként értékel. Renátót nem a saját sikertelensége zavarja, hanem mások sikerei.

Nem lepődnénk meg, ha VV Renátót kizárnák a ValóVilág10-ből

Egyszerűen úgy tűnik, hogy ő bebeszélte magának, hogy nála mindenki ügyesebb, okosabb és szebb és ezt az egészet erőszakkal, agresszióval próbálja kiegyenlíteni. Amikor pedig valaki valóban sikeresebb nála valamiben (legyen az egy feladat vagy egy szavazás), akkor azt képtelen elfogadni. Valójában az a Renátó, akit az első napokban ismertek meg a nézők, tényleg jó eséllyel még top3-ba is kerülhetett volna, a mostani Renátó pedig az az ember, aki mintha csak egy pszicho-thriller vásznáról lépett volna elő a valóságba. (Óhatatlanul is az Amerikai pszicho névjegykártyás jelenete ugrik be róla.)

Az összefoglalóban egyébként levetítették VV Renátó “bizonyítékait” is, ez alább megnézhető:

 

Egy toxikus kapcsolat ismertetőjegyei az alábbiak:

A veszekedések mindig elfajulnak (megtörtént, sokszor),

Jegyzeteljük, hogy a másik miben hibázott és ezt rá is kiabáljuk, ha összegyűlt elég vád (megtörtént, sokszor),

Betegesen féltékenyek vagyunk (megtörtént, sokszor),

Úgy érezzük, hogy semmiben sem vagyunk jók (megtörtént, sokszor),

Állandó megerősítésre van szükséged (megtörtént, sokszor),

Mindig arról beszéltek, hogy ugyanazokat az értékrendeket képviselitek, aztán az egyikőtök kiakad, hogy úgy látja, hogy ez nem így van (megtörtént),

Feladod a saját igényeid, céljaid (megtörtént)

Tényleg párterápiára van szükségük?

Nem, ennek a kapcsolatnak ugyanis nincs jövője. Egy olyan kapcsolat, ami már az elején a másik megalázásáról, verbális bántalmazásáról szól, eleve halott.

Szerelem a villában: VV Renátó VV Fru szájába köpött, majd a lány viszonozta azt

VV Frunak egy olyan terápiára van szüksége, amely során megértetitek vele, hogy a nők bántalmazása a XXI. században már nem elfogadott. A nőnek pontosan ugyanannyi joga van, mint egy férfinek és ha egy kapcsolatban nem egyformán érvényesülnek már az elején, akkor annak a kapcsolatnak nincs értelme és felesleges arra várni, hogy a helyzet majd változik, mert csak rosszabb lesz.

 

VV Renátónak is komoly terápiára van szüksége, nem csak a dühkezelési, hanem az önértékelési problémái miatt is: Neki meg kell értenie, hogy miben jó, mihez van tehetsége és mik azok a dolgok amiben valóban érvényesülni tud. (Azt például láthatjuk, hogy fodrásznak nem utolsó.)

Hogyan tovább?

Adott a villapszichológus, de amennyire tudjuk, ezt csak kérésre küldik be a játékosokhoz és nem valószínű, hogy akár VV Fru, akár VV Renátó tisztában lenne azzal, hogy segítségre van szüksége.

A család és a közeli hozzátartozók azonban a nézőkhöz hasonlóan kívülről látják az eseményeket és bármennyire is furcsa, talán ők maguk is először szembesülnek ezekkel a problémákkal, azzal, hogy segítséget kell szerezniük, vagy akár ők maguk is jelenthetik ezt a segítséget.