Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Valósággá vált a Black Mirror

A Black Mirrorban is látott robotkutyákhoz hasonló robotok tartják fenn a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Szingapúr utcáin és parkjaiban.

A Boston Dynamics robotfejlesztő cég már sokszor meglepte a világot fejlesztéseivel és valójában a most bemutatott robotkutyák sem újkeletűek, de van valami félelmetes abban, hogy miközben az emberek a koronavírus-járvány miatt nem mehetnek utcára, vagy ha mennek is, akkor igazodniuk kell a társadalmi távolságtartás alapvető szabályaihoz, addig ezt a cég által készített robotkutyák ellenőrzik a parkokban.

robotkutya Boston DynamicsA már-már félelmetesen emberi vagy éppen állati mozgással rendelkező, atletikusan mozgó robotjairól elhíresült cég a rendőrség munkáját segíti, robotkutyái Szingapúrban jelentek meg, ahol a SPOT (Foltos) nevű robotokat is bevetik a távolságtartást előíró rendelkezések betartatására – jelentette be a GovTech nevű szingapúri kormányügynökség.

Ez ma a legjobb videó a neten

Foltos – egyelőre(?) -nem avatkozik közbe, hanem megfigyelőfunkciót lát el, a kamerái által rögzített kép alapján becsülik az emberek közötti kapcsolatfelvételek gyakoriságát, illetve szabályszegés esetén a hangszóróiból otthonmaradásra utasító közleményt játszik le.

Boston Dynamics robotkutya

Nem csoda, hogy a napokban Charlie Brooker, a Black Mirror (Fekete tükör) sorozat alkotója is bejelentette, hogy nem dolgozik a Black Mirror 6. évadán, mivel túl rémisztőnek találja a valóságot.

Ezek a kutyák ugyanis mintha éppen egy Black Mirror-epizódból, nevezetesen a Metalheadből léptek volna elő.

Ez is érdekelhet:
<