Tényleg van egy felnőtteknek szóló változata a Mrs. Doubtfirenek?

A Robin Williams főszereplésével készült Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című film eredetileg sokkal szókimondóbb lett volna – derült ki így majd 30 évvel a film bemutatását követően.

Mrs Doubtfire Apa csak egy van Robin Williams

A Mrs. Doubtfire-t rendező Chris Columbus már egy 2015-ös interjúban is beszélt arról, hogy a filmben Robin Williams nagyon sokszor rögtönzött és néha obszcén vicceket is elsütött, de ezeket végül kivágták a filmből. Azóta elterjedt, hogy létezik egy ilyen változata is a filmnek, de a rendező most tisztázta. hogy mi a valóság ezzel kapcsolatban.

Az 1993-ban bemutatott Mrs. Doubtfireben a Robin Williams által alakított Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig szinkronszínészként kereste a kenyerét (bábfiguráknak kölcsönözte a hangját), de most váratlanul elveszti az állását. És ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését, és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen: Daniel elveszíti mindhárom gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul…

“Robinnal megegyeztünk, hogy a forgatókönyv alapján veszünk fel egy jelenetet. Aztán azt kérte, hogy engedjük meg neki, hogy rögtönözzön. Így aztán volt, hogy nagyon sokszor felvettünk egy jelenetet; ha jól emlékszem, 22 volt a legtöbb. Néha nagyon elkanyarodott PG-13-as korhatártól, ami viszont egy felnőtt filmben nagyon jól sült volna el. Én csak viccből említettem az NC-17-es kategóriát, valójában nem létezik ilyen változat a filmből” – magyarázta a rendező az Enterteinment Weeklynek.

Magyarán sosem készült el a felnőtteknek, vagy 17 éven felülieknek szóló változat a filmből, bár nyersen megvannak a Robin Williams által improvizált jelenetek, vagyis akár el is készülhetne egy ilyen verzió. A rendező szerint azonban erre nem fog sor kerülni, bár az elől nem zárkózik el, hogy egy dokumentum-jellegű filmben feldolgozzák a Mr. Doubtfire-t, ahol bemutathatnák ezeket.

“Nyitott vagyok rá, készítsünk egy filmet a forgatásról, amiben ezeket a korhatáros poénokat is láthatnák a nézők. A probléma az, hogy rengeteg geget elfelejtettem már, mivel ez jó régen volt, de azt tudom, hogy nagyon vicces anyagról van szó” –  mondta Chris Colombus.