Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Vége a Mellékhatás 1. évadának, bizonytalan a folytatás

Az RTL Most Pluszra most hétvégén került fel az utolsó epizód, a televízióban jövő hét szombaton lesz utoljára látható az RTL Klub orvosi-családi thrillere, a Mellékhatás.

A Mellékhatás sorozat menet közben elfeledkezett arról, hogy körbejárja a béranyaságot, a meddőséget, sőt a teljes Ludmann-család parkolópályára került és helyette egy családi drámává vált, de az utolsó epizódban egy igen komoly téma, a családon belüli erőszak is helyet kap – legalábbis az előzetes szerint.

 

A Mellékhatás remek nézettséggel és remek visszajelzésekkel indult, időközben azonban a nézettség beállt 400 ezer néző körülre (ami az RTL Klub jelenlegi nézettségi helyzetét tekintve egyáltalán nem rossz, sőt a Mellékhatás az egyetlen műsor, amivel azonos idősávban verni tudják a TV2-t), ráadásul a nézők is csalódottságuknak adtak hangot, ugyanis nagyon lassan halad előre sorozat, de legalábbis nem abban a mederben, mint azt előzetesen várni lehetett.

Korábban (kereken 50 nappal ezelőtt) egyébként több kérdést is intéztünk a sorozat alkotóihoz és sajtófőnökéhez, akkor még mi magunk is azt gondoltuk, hogy a sorozat sokkal gyorsabban halad majd előre, sőt felételeztük, hogy az első évadával el is jutunk a szülésig vagy valami hasonló meghatározó pontig. A kérdésünk már nem releváns, és egyébként sem kaptunk választ rájuk.

Hogy az RTL Klub folytatni kívánja-e a sorozatot az persze remek kérdés, az biztos, hogy a koronavírus-járvány miatti nem ideális körülmények miatt sokkal több időt kell fordítani a nézettségi adatok kiértékeléséhez.

Ami mindenképpen a folytatás mellett szól az az, hogy a Mellékhatást az elmúlt hetekben többen nézték, mint az előtte műsoron lévő produkciókat, vagyis bőven vannak állandó nézői a sorozatnak. Azt is megkockáztatjuk, hogy más körülmények között a Mellékhatás akár dupla ilyen nézettséggel is mehetett volna.

Mindez persze még a jövő zenéje, de elég valószínű, hogy ha érkezik is folytatás, arra még nagyon sokat kell várnunk. A Mellékhatás első évada majd két éven át készült, a 2. évad munkálatai minden bizonnyal nem tartanának eddig, de 2021 nyaránál vagy őszénél hamarabb nem nagyon számíthatunk új epizódokra.

A tévénézők számára addig is hátra van az utolsó rész, ebben Móni hiába próbálja, nem tudja titokban tartani a béranyaságát. Zoltán és Anna gyorsan Ózdra utazik, hogy eltussolják az ügyet. Bertát meglepetés éri, ami megváltoztatja a jövőbeli terveit.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<