Hír és közéleti magazin
Fotó: Kovács György

Végre a moziban is látható a Tranzitidő

A február 27-én kezdődő Magyar Filmhéten több moziban is vetítik a Tranzitidőt, melyet eddig csak az M5 kulturális csatornán láthattak a nézők, tavaly decemberben. Almási Réka rendező (Team Building) és Babos Tamás producer (Hőskeresők, A rajzoló) tévéfilmje 5 kategóriában jelölt a Magyar Filmdíjra.

A Tranzitidőben a dörzsölt magyar vállalkozó (Trill Zsolt) és fiatal szeretője (Kerekes Vica) találkára megy egy magányosan álló hétvégi házba. Szeretkezés után a húsz éve házasságban élő férfi rosszul lesz, a nő segítségért siet. Nem ő tér azonban vissza, hanem a halálközeli élményekből ismert Segítő (Dér Zsolt), aki ráveszi, hogy nézzen szembe a múltjával. A férfi rádöbben, súlyos hibákat követett el, vezekelni próbál, ám a történet itt nem várt fordulatot vesz…

A Tranzitidő versenyben van a Magyar Filmdíjért a legjobb tévéfilm, tévéfilmes rendező (Almási Réka), tévéfilmes forgatókönyvíró (Szabó Illés), tévéfilmes női főszereplő (Kerekes Vica) és tévéfilmes férfi főszereplő (Trill Zsolt) kategóriákban. A Magyar Filmakadémia által adományozott elismerés díjátadója március 5-én lesz a Vígszínházban. Idén először a közönség is szavazhat a jelöltekre.

A filmet február 27-én, 28-án és március 3-án is vetítik a Magyar Filmhéten a Cinema City Aréna moziban, valamint március 1-jén a szegedi Belvárosi Moziban, és a pécsi Apolló Moziban.

Az alkotás az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült.