Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Végre megérkezett a THE IRISHMAN előzetese

Martin Scorsese, , Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Netflix, Jimmy Hoffa.

Az 57. New York-i Filmfesztiválon lesz Martin Scorsese The Irishman című nagyköltségvetésű gengszterfilmjének a bemutatója, az alkotás egyben a mustra nyitófilmje lesz szeptember 27-én.

A Netflix gyártásában 125 millió dolláros költségvetéssel készült, eredeti történeten alapuló filmet az ír bérgyilkos és Jimmy Hoffa szakszervezeti vezető kapcsolatáról nagy várakozás övezi. A címszerepet Robert de Niro, Hoffát Al Pacino alakítja; mellettük Joe Pesci, Jesse Plemons, Anna Paquin,  Harvey Keitel, Stephen Graham és Bobby Cannavale is szerepel a filmben.

Hoffa 1957 és 1971 között az Egyesült Államokban a fuvarosok szakszervezetének vezetője volt, ezerszállal kötődött a maffiához, megítélése a mai napig meglehetősen ellentmondásos a tengerentúlon, de kétségtelenül igaz, hogy eltűnése az amerikai szervezett bűnözés máig legnagyobb rejtélye. Hoffát utoljára egy michigani étterem parkolójában látták 1971. július 30-án, ahol épp két hírhedt maffiavezérrel, Anthony Provenzanóval, és Anthony Giacalonével találkozott. Hoffa ekkor már leült öt évet csalásért, és bár Nixon elnök 1980-ig kegyelmében eltiltotta bármilyen jellegű szakszervezeti tevékenységtől, állítólag utolsó találkozója is amiatt jött létre, hogy elősegítse visszatérését a porondra. A legnépszerűbb teória szerint a maffia raboltatta el, és daraboltatta fel. Korának egyik legrettegettebb bérgyilkosa, Richard Kuklinski, a több mint 200 gyilkosságot beismerő Jegesember 2006-ban azt vallotta, hogy ő ölte meg Hoffát – leütötte ólmosbottal, és tarkón szúrta – ám vallomását nem kezelik tényként, hogy valóban így ért volna véget a szakszervezeti vezér élete.

Scorsese azt mondta, hogy a Netflix volt az egyedüli, amely hajlandó volt finanszírozni ambiciózus filmjét, amely Charles Brandt Hallom, szobafestő vagy című – igaz történeten alapuló bestsellerén alapul. A regény az “Irishman”, azaz “Ír” becenevű bérgyilkos, Frank Sheeran történetét meséli el. Sheeran a világháborúból hazatérve állt be a maffiához, és olyan személyeknek dolgozott, mint a pennsylvaniai gengsztervezér, Russell Bufalino vagy éppen Jimmy Hoffa szakszervezeti vezető.

“Senki más nem vállalta, senki. Abban a tudatban döntöttünk elkészítéséről, hogy filmszínházakba soha nem kerül. Ők azonban azt mondták, hogy mozikban is be fogják mutatni néhány hétig – mondta korábban a rendező az AP hírügynökségnek.

Az 57. New York-i Filmfesztivált szeptember 27. és október 13. között rendezik.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<