Hír és közéleti magazin

Végső előzetest kapott a JOKER mozifilm

A Bűn Bohóc Hercege csak a Komédia Királya kívánt lenni.

A Velencei Filmfesztiválon éppen mostanság debütál a Todd Phillips rendezte Joker-mozifilm, a komoly díjesőre számító, a karaktert teljesen egyedi nézőpontból megközelítő filmhez pedig ezzel egyidejűleg be is futott a végső előzetes.

A filmet a Másnaposok-sorozatot jegyző Todd Phillips készítette (Martin Scorsese iránymutatása mellett), aki Scott Silverrel (8 mérföld, The Fighter – A harcos) együtt dolgozott a forgatókönyvön, amely nem titkoltan sokat merített a Taxisofőrből és A komédia királyából.

A film egy bizonyos Arthur Fleck életébe enged betekintést, akinek nagyjából semmi nem jön össze. Az alapvetően visszahúzódó férfi beteg anyja ápolása mellett stand up komikusi álmokat szövöget, de siker helyett megaláztatások sorozata éri, ő pedig szépen lassan elkezd bekattanni, aminek hatására kezdi megteremteni a Joker-kultuszt. (Azon nem is lennénk meglepve – tekintve, hogy a filmben a negyvenes Joker mellett 10-12 éves forma Bruce Wayne szerepel -, ha kiderülne, hogy ő Fleck nem is Joker, csak közszerepléseinek köszönhetően nagy hatást gyakorol a még fiatal, leendő Jokerre.)

Na de bárhogy is lesz, az előzetes alapján egy kiváló leépüléstörténetnek tűnik a Joker, amely minimum Joaquin Phoenix alakítása révén komoly jelölésekre számíthat a díjszezonban. A film egyébként egyáltalán nem fogja vissza magát, amelyet mutat a magas korhatár-besorolása is, amely indoklása mögött durva véres erőszak, zavarba ejtő viselkedés, durva nyelvezet és rövid szexuális jellegű képsorok állnak.

A címszereplőt alakító Phoenix mellett Robert de Niro, Zazie Beetz, Brett Cullen, Shea Whigham és Douglas Hodge is szerepel a filmben, amely október 3-án mutatja meg magát a hazai nézőknek.