Sorozatkibeszélők A lány, aki a tűzzel játszott - Végzet: A Winx Saga sorozatkritika

A lány, aki a tűzzel játszott – Végzet: A Winx Saga sorozatkritika

Nem nagyon lehetne tipikusabb misztikus tinisorozat-kezdést bemutatni, mint amit a Végzet: A Winx Saga bemutat.

Az éjféli holdvilágban egy birkapásztor kimegy ellenőrizni a birkákat, majd valami bizarr hangú gonosz lény magával ragadja őt és már csak a birkákra fröccsenő vért látjuk. Vágás és már szól is egy aktuális tini popsláger, amelyet követően megnézhetjük a bentlakásos “másvilági” iskolába került tündér, Bloom és egy őt azonnal stoppoló szépfiú cukorszirupos megismerkedését. És már jön is pár újabb szereplő, akik gyorsan elmesélik az alapokat, hogy mi nézők mindenképpen képben legyünk a másvilági birodalmakkal és lényekkel kapcsolatban.

Vegzet-A-Winx-Saga

“A mágia veszélyes is lehet”

– közli ezt követően az egyik tanár, csak, hogy tudjuk mibe is csöppentünk, amire azt mondja Bloom (a főhősünk), hogy ő nem szeretne birodalmakat vezetni, csak az erejét uralni. Tehát már tudjuk, hogy végül úgyis arra kényszerül majd, hogy birodalmakat vezessen. Valamivel később azt is megtudjuk, hogy “tündérünk” emberszülőktől származik, akik azt hiszik, hogy egy svájci internátusba ment tanulni, ezt követően pedig az is kiderült, hogy a mi világunk és a “Másvilág” között az internetes kapcsolat is eléggé rendben van. lol Tuti az 5G!

Ha azt hittük, hogy ennél szájbarágósabban nem is kezdődhetne sorozat, jön még legalább 2-3 szereplő aki mesél a mágiáról, sőt a sorozat alkotói még azt is kimondatják a szereplőkkel, hogy ez bizony a Harry Potter és A legyek ura (A legyek úrnője) szerelemgyereke lesz.

Kis lányok és fiúk közti farokméregetést követően

megtalálják a pásztort és a mágiával teli világban az első gondolat az, hogy egy farkas vagy medve ölhette meg!

És még alig telt el valami a sorozat első részéből. Bumm, bele a közepébe.

Na de miről is szól a Végzet: A Winx Saga?

A történet helyszíne Alfea, azon belül is egy bentlakásos iskola, ahol a diákok megtanulnak bánni mágikus erejükkel, amivel később tehetnek pár jó dolgot a világban, birodalmakat emelhetnek fel stb. Yennefer biztosan nem nagyon örülne a konkurenciának, de hát ebből is látszik, hogy a Winx Saga mennyire tud eredeti lenni.

A történet főhőse a saját identitását kereső tinilány, Bloom (Abigail Cowen),

aki frissen csöppen bele ebbe a világba, hiszen az erejét csak most tapasztalta meg (odaát, a Földön), de legalább ennek köszönhetően a néző szájába tudják rágni, hogy pontosan milyen világba is csöppent a főhős és milyen események vezettek a mostani társadalmi berendezkedésig. Arról nem is beszélve, hogy az érkezése Alfea 16 éves nyugalmát kavarja fel, ami jó eséllyel összefüggésben áll azzal, hogy

a, ő éppen 16 éves,

b, 16 év után bukkannak fel újra a Perzseltek névre hallgató gonosz lények.

Persze, mindig kell valami, ami egy zsáner, jelen esetben a fantasy rajongóit leköti, amíg aktuális kedvencük vissza nem tér, ebből a szempontból lehet létjogosultsága a Mágia, rejtély, veszély, sötétség és megtévesztés címszavakban utazó A Winx Sagának is.

Vegzet A Winx Saga

Az a Napnál is világosabb, hogy nem én vagyok a Winx Saga célcsoportja, de azért azt is rakjuk margóra, hogy Az úr Sötét anyagai, a Riverdale, az Elit, vagy éppen a hamarosan az Amazonon megújult formában visszatérő Az internátus kifejezetten bejött (oké, talán mostanra már a Riverdale elcsesződött annyira, hogy ne tegyük ebbe a kalapba), szóval annyira távol sem áll tőlem a fantasy vagy a tinisorozatok világa.

A sorozat legnagyobb problémája,

hogy előre látni a belengetett konfliktusok végét, a szereplők közti kapcsolatok és magának a történetnek az alakulását is és ez a kiszámíthatóság azért elég sokat ront az élményen.

Lebeszélni senki nem szeretnék, az első részt érdemes bepróbálni, lehet csak egyáltalán nem vagyok ráhangolódva egy a Végzet: A Winx Saga típusú történetre.

A Végzet: A Winx Saga magyar szinkronnal is 2021 január 22-től érhető el a Netflix kínálatában.

A sorozat a 2004-ben bemutatott Nickelodeon-sorozat, a Winx Club élőszereplős adaptációja. A szériát Iginio Straffi és Brian Young készítették, a főbb szerepekben Abigail Cowen, Danny Griffin, Hannah van der Westhuysen, Elisha Applebaum, Freddie Thorp és Precious Mustapha látható.