Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra
George Blagden (Louis XIV)

VERSAILLES – Zárul a legdrágább francia sorozat

Utolsó évadához érkezett a valaha volt legdrágább Franciaországban gyártott filmsorozat, a VERSAILLES, amelyet egyesek botrányosnak tituláltak.

Utolsó évadához érkezett a valaha volt legdrágább Franciaországban gyártott filmsorozat, a VERSAILLES, amelyet egyesek botrányosnak tituláltak (az erotikus jelenetek okán), mások pedig a Trónok harcának méltó utódjaként emlegettek (a folyamatosan jelen lévő politikai-hatalmi játszmák miatt). Ha így, ha úgy, az már biztos, hogy a harmadik, befejező évadot is az Epic Drama tévécsatorna hozza Magyarországra, augusztus 4-től dupla epizódokkal.

A sorozat a fényűző Versailles-i palota megépüléséről és annak uralkodójáról, a hatalomszerető, megalomániás és hedonista XIV. Lajosról beszél. A harmadik évadban a Napkirály hatékonyan véget vet a Hollandia elleni harcoknak, sikerén felbuzdulva pedig tovább tervez: vajon hogyan tudná egész Európát az uralma alá vonni? Ezen ambícióját úgy tűnik, semmi és senki nem képes letörni. Az álmoknak azonban ára van. A harag és a düh egyre inkább gyűlik az emberekben, akik nem akarnak a király extravagáns ötletei miatt többet adózni. A forradalom már közeleg, Versailles nem biztonságos, a talányok sorát ráadásul egy vasálarcos fogoly is erősíti, és a 28 éves királyra nem tervezett kihívások várnak…

A Versailles a valaha volt legdrágább Franciaországban készített filmsorozat, amelynek teljes költségéből a készítők 12%-ot csak a művészeti/jelmezes megvalósításokra allokáltak. A kosztümökért felelős csapat (varrók, szabók stb.) nagyjából 30 főt tett ki, amelyet a BAFTA-díjas és Oscar-jelölt Madeline Fontaine jelmeztervező vezetett. Elmondása szerint a sorozathoz körülbelül 100 személyes ruházat és 200 tömegkosztüm szükségeltetett, s mindegyik – legyen az női vagy férfi öltözet – elkészítéséhez legalább 10 méter anyagot használtak fel.

A politikai és hatalmi drámasorozat utolsó évadát is a magyar közönség számára az Epic Drama csatorna viszi képernyőre, dupla részekkel, 2019. augusztus 4-től vasárnaponként 21 órától.

A sorozatot David Wolstencroft és Simon Mirren készítette, akiknek köszönhetjük a Kémvadászokat, a Gyilkos elméket vagy a Harmadik műszakot. És noha a szériát a BBC gyártotta (angol forgatókönyvvel, többségében brit alkotókkal és szereplőkkel), a legnépszerűbb francia témájú sorozattá vált!

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<