Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Veszélyben a Mellékhatás sorozat folytatása

Úgy tűnik, hogy az RTL Klub szombat esti műsorrendje kinyírta a Mellékhatást, ilyen nézettség mellett nem lesz 2. évadja a sorozatnak.

Ahhoz képest, hogy orvosi thriller révén rétegsorozat, egészen erős nézettséggel indított az RTL Klubon a Kovács Dániel Richárd által rendezett Mellékhatás sorozat.

A thriller első részét 784 ezren nézték, a második részre azonban már alábbhagyott a lelkesedés, hiszen már csak 633 ezren követték a sorozatot. Ez a 20 százalékos csökkenés még bőven belefér nemzetközi szinten is, azonban a harmadik részre még tovább apadt az érdeklődés és már csak 569 ezren követték a sorozat történéseit.

A negyedik rész azonban még komolyabb csökkenést hozott, hiszen a sorozatot már csak 410 ezren követték, amivel a csatorna a szombat esti főműsoridőben a 10 százalékos közönségarányt sem érte el és az a szégyen érte, hogy a TV2 random vetített filmje is jobb nézettséget produkált. Vagyis a Mellékhatás sorozat a nézői majdnem felét elveszítette négy hét alatt, a hirdetőknek fontos 18-49 éves korosztályban pedig csak 150 ezer nézőt érdekelt…

De nem a sorozat minőségével van a baj.

Az okokról az RTL Klub is tehet, aki addig sakkozott azzal, hogy olcsó műsorokat adjon a mostani hirdetőkben szűkölködő időszakban, hogy a nemhogy érdekesnek, de még tehetségkutatónak sem nevezhető műsorukkal, a Made in Karanténnal nagyjából tönkretették a 2 évig készített Mellékhatást is.

Mint a nézők emlékezhetnek, a Mellékhatás első részét még az 1,4 milliós nézettségű Álarcos énekes vezette fel még a 14. és 15. héten. A 780 illetve 630 ezres nézettség persze ehhez képest gyengének tűnik, hiszen az érdeklődés hiányát is mutathatja, hogy az Álarcos énekes nézőinek majdnem fele nem volt kíváncsi az RTL Klub sorozatának premierjére. De a Mellékhatás védelmében nem árt kiemelni, hogy az orvosi thriller késő este kerül adásba.

A 16. héten aztán már a Made in Karantén premierje vezette fel a Mellékhatást, de az RTL Klub rögtönzött “tehetségkutatója” fele annyit érdeklődést sem hozott (637.000), mint az Álarcos énekes, ennek pedig a Mellékhatás nézettsége is kárát látta, igaz a sorozat a saját nézőiből is jócskán veszített.

A negyedik részt szintén a Made in Karantén vezette fel, amely szintén brutálisat veszített a nézettségéből, hiszen már csak 470.000 nézőt érdekelt. Ebből már alig veszített nézőt a Mellékhatás, sőt szinte úgy tűnik azok nézték az RTL Klub egyik legunalmasabb műsorát, akik a Mellékhatás újabb részét várták.

Csakhogy ez a 410 ezer néző egy olyan drága sorozat esetében, mint a Mellékhatás nagyjából azt jelentheti, hogy az RTL Klub nem fog második évadot berendelni a sorozatból, hiszen ilyen nézettség mellett nem fogja visszatermelni a gyártási költségeit – főleg a már említett 18-49-es korosztályban felmutatott számok miatt.

Ha most hétvégén a Ferdinánd című animációs film és a Majmok bolygója: Háború is legyőzi a Mellékhatás sorozatot, akkor kisebb csoda lenne, ha az RTL Klub a jövő hétre nem szervezné át a szombat esti műsorrendjét.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<