Hír és közéleti magazin

Világkörüli turnéra indul a magyar SHREK, A MUSICAL


A magyar Shrek, a musical producere kapta meg a jogot, hogy a világ színpadain bemutassa a zenés produkciót. A Shrek társulata így hamarosan világkörüli turnéra indul.

Fotó: TMC Communication
Fotó: TMC Communication

Az Oscar-díjas animációs film nyomán született Shrek-musicalt a Broadway-tól a West Endig már a világ számos pontján játszották.

Az idén májusban a Papp László Budapest Sportarénában dupla előadással debütált magyar Shrek-előadás producere, Rosta Mária kapta meg azt a jogot, hogy a világ színpadain bemutassa a musicalt. A Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője a produkció csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, Magyarországon még nem volt példa arra, hogy valaki megkapja a világ csaknem összes színpadára a jogokat.

A turné jövőre indul Európában, majd az Öböl-országokban, a Távol-Keleten, Indiában és az USA folytatódik. Az utazó társulat 80-100 tagú lesz, a darabot angolul adják elő.

A producer szerint a színpad méretét 525 négyzetméterre csökkentve 2-3 ezer néző befogadására képes csarnokokban mutatják majd be a produkciót, az új, kisebb verziót a debreceni Főnix Csarnokban február végén láthatja a közönség először.

Szente Vajk rendező azt mondta, a non-replica formában bemutatott produkció sikere a magyar alkotók tehetségét mutatja. A magyar művészekben van annyi szellemi muníció, hogy lenyűgözzék a nemzetközi színházi világból érkezett szakembereket.

Az előadásban a címszerepet Feke Pál, Fionát Szinetár Dóra, a Szamarat pedig Csonka András kelti életre. A Sárkány szerepében Tóth Gabi, Farquaad nagyúrként Serbán Attila látható.

Az MTI/DreamWorks képviseletében a Theatrum Mundi Ügynökség ügyvezetője, Debreczeni Júlia közölte, mindenütt angol nyelven játsszák majd a produkciót, amely a jogtulajdonos teljes támogatását élvezi.

A 2001-ben bemutatott első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden 2011-ben debütált, az utóbbi években pedig Európa több országában láthatta már a közönség.

A DreamWorks Animation filmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zene Jeanine Tesori munkája.