Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Viola Davis elárulja Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot

A How to Get Away With Murder nem csak nézettségileg, de minőségileg is nagyon erősen nyitott, főleg ahhoz képest, hogy egyáltalán nem én vagyok Shonda Rhimes célközönsége.

Shoda Rhimes, a Botrány és a Grace klinika alkotójának legújabb sorozat úgy tűnik az év number one újoncának címére tör, hiszen a sorozat 14,34 millió nézővel nyitott odakint, de ami még ennél is durvább, hogy nem csak megtartotta az őt felvezető Botrány nézőit, de még plusz 18 százalékot hozzá is tett ahhoz, pedig közel sem kapott olyan kampányt, mint mondjuk a FOX-on a Gotham.

How-To-Get-Away-With-Murder-GIF

A How to Get Away With Murder főhőse a Viola Davis által alakított keménykezű ügyvéd, aki másodállásban az egyetemen tanít és aki itt kalapolja össze a kvázi gyakornokait, akiket a legtalpraesettebb tanulókból választ ki. Ehhez kapcsolódik a pilot első ügye, amelyben a tanulókat mindent, még a testüket is be kell vetniük ahhoz, hogy bizonyítékokat szerezzenek.

Persze nem is Shonda Rhimes sorozatról beszélnénk, ha egy szimpla heti ügyes ügyvédes sorozatról lenne szó, már a pilotban kapunk két komolyabb átívelő szálat: az egyik egy egyetemista lány eltűnésével kapcsolatos, a másikat pedig flashforwardokban láthatjuk, ahol Viola Davis tanítványai a gyakorlatban is hasznosítják éppen a sorozat címét… és még azt sem lehet kizárni, hogy a két ügy majd összefügg.

how-toget-away-with-murder20

A sorozat sokban hasonlít a Botrányra, na meg úgy általában az a tipikus ABC-s sorozat, intrikával, megcsalással stb., Viola Davis viszont erősebben uralja a sorozatot mint mondjuk Kerry Washington, aki mellett azért a mellékszereplők is fontos szerepet kapnak – persze már amennyire emlékszem ez a Botrány – egyébként kiváló – első évadakor is így volt.

A How to Get Away With Murder nem csak nézettségileg, de minőségileg is nagyon erősen nyitott, főleg ahhoz képest, hogy egyáltalán nem én vagyok Shonda Rhimes célközönsége és mégis ez a pilot szippantott be leginkább. Veszettül várom a folytatást.

10/8

<