Hír és közéleti magazin

Visszatekintés: Fekete vitorlák 4. évad 1. rész

Black Sails

Na, ami másoknak a sízezon, az nekem a midseason, az összes olyan remek sorozattal, ami már-már menetrendszerűen a januári-februári hónapokban tér vissza, hogy aztán jól ráfüggjek. És ezek közül is az egyik nagy kedvenc, a Fekete vitorlák, vagyis a Black Sails, ami szerintem elég méltánytalanul hanyagolva van, pedig egyrészt egy generáció nőtt fel a Kincses szigeten és társain, másrészt meg valószínűleg a tévétörténelem során nem volt és még egy ideig nem is lesz ehhez hasonló sorozat.

toby-stephens-black-sails-xxix-01-600x350

Az előző évad ugye ott maradt abba, hogy Charles Van halálának is köszönhetően megalakult a nagy kalózszövetség, amelyben Flint és Feketeszakáll vállt vállnak vetve küzd meg az egyre inkább királyi kézbe kerülő Nassauért és persze az Urca még megmaradt kincséért.

És oké, hogy a végeredményt ismerjük (persze eltértek már a könyvtől nem is egy alkalommal), de még így is több mint izgalmas tudott és tud maradni a Black Sails, köszönhetően annak, hogy az évadnyitó és az évadzáró már-már menetrendszerűen érkező látványos vízi ütközeteit olyan érzelmes és drámai politikai intrikákkal teli keretbe tudják foglalni, ahogy arra igen kevés sorozat képes csak mostanság.

Black-Sails-Season-4-Episode-1-Toby-Stephens

A tavalyi szezonnal elérték, hogy Flint kapitány mellett végre méltó figyelmet kapott (Most már Long) John Silver és Rackham is (de a női főszereplőkre sem panaszkodhatunk semmilyen szempontból), de ebben az évadban talán Feketeszakáll és ahogy az első részt elnéztem Billy Bones karaktere is kellő mélyítést kap majd.

Az évadnyitó szokás szerint hozta a látványorgiát, emellett pedig remekül vezette fel a végső összecsapást a kalózok és a királyiak között, na meg persze a mindkét oldalon belül zajló farokméregetést, aminek még elég kiemelt szerepe lesz annak szempontjából, hogy melyik oldal szerzi meg Nassaut.

A Fekete vitorlák évadkezdése ezúttal sem okozott csalódást, az egyetlen gond a sorozattal, hogy tudjuk, hogy 2,5 hónap múlva végleg elbúcsúzunk tőle.

90%
A jóból mindig keveset adnak
  • Szerintünk: