Visszatekintés: Scandal 6. évad 1. rész

Sokat kellett várnunk a Botrány visszatérésére, mert valamilyen okból az ABC úgy döntött, hogy midseasonba tolja be a sorozatot, ami kissé érthetetlen, mert szerintem az itthon Botrány címen ismert sorozat mostanra már védjegye lett a csatorna őszi/tavaszi kínálatának.

Scandal-2012-Season-6-Episode-1-34-d194

A Botrány azon kevés sorozatok egyike, amik kimondottan a női nézőknek készülnek, mégis elég nagy rajongója maradtam hosszútávon – bár ennek az okát még én se nagyon tudtam megfejteni. Főleg, hogy úgy kifejezetten idegesít, hogy Shonda és társai egyértelműen szexuális-, antirasszista- és feminista kiáltványoknak használják a sorozataikat, amit rendszeresen túl is tolnak kicsit.

Na de, a Botrány 5. évada ott ért véget, hogy az elnökválasztás utolsó perceiben vagyunk, a jelöltek pedig lélegzetvisszafojtva várják a végeredményt. Az új évad pedig innen folytatódik, két meglepőnek szánt, de már az előző évadban sejthető csavarral.

Scandal-2012-Season-6-Episode-1-38-5de7

Persze ebben a sorozatban már elég nehéz újat, meglepőt húzni, egyáltalán olyat, amit a korábbi évadokban nem játszottak már el, talán jobban is tenné a széria, ha ismét ráállna a heti ügyekre, mert egyrészt az Olivia Pope Agency tagjai mostanra teljesen háttérbe szorultak, másrészt meg a valószerűnek eddig sem nevezhető eseménysorozatok mostanra már teljesen szürreálisba fordultak át. Értem én, hogy a Fehér házban mindenki magáért dolgozik, meg hogy rohadt gonosz emberek összeesküvéseit (Olivia elrablása, csalás a választáson, álmerényletek, Fitz lelövése, Fitz és Mellie fiának megmérgezése satöbbi satöbbi) kell meggátolni vagy helyrehozni, de nem ennyiszer és nem ilyen mértékben.

Persze fikciós sorozat lévén kell az izgalom, meg kellenek a fordulatok, de ennyi idő elteltével már lehetetlen elkerülni, hogy a sorozat ne legyen repetitív, ha pedig ezt el akarja kerülni, akkor annyira túlzó sztorivonalakat írnak, hogy azt lehetetlen komolyan venni.

Scandal-2012-Season-6-Episode-1-24-bf86

Nem azt mondom, hogy teljesen elfáradt a sorozat, vagy hogy innen nem lehet visszajönni, de elég nagy súlypontáthelyezésre lenne szükség ahhoz, hogy ismét a sorozatról cikkezzenek a hollywoodi médiumok.

Szólj hozzá