Visszatekintés: The 100 – A visszatérők 4. évad 1. rész

The 100 (The CW)

A The 100 4. évada onnan folytatódott, ahol a 3. évad véget ért, persze komolyabb időugrásnak – az atomreaktorok leolvadásának fényében – nem is lett volna sok értelme a készítők részéről. Akinek esetleg egy évadnyitó előtt szokása, ha ránéz az előző évad utolsó részére, részeire, az mondjuk a Clarke-ot alakító Eliza Taylorra rácsodálkozhatott kicsit, a csaj ugyanis 5-6 kilót biztosan magára húzott az előző évad fináléja óta. (Ha jól láttam még valami fűző is van rajta, ami leszorítja kicsit a felesleget.)

The-100-Season-4-Episode-1-11-1f22

És nagyjából ez is volt a legnagyobb változás a sorozatban, ami ugyanabban a mederben csordogál tovább, amelyben eddig is. A földi népek közt dúl a háború, a törzseken belül is dúl a háború, a “királyválasztás” meg olyan bonyolult folyamat, hogy nem is értem, hogy a korábbi évadokban miért emlegették annyit, hogy az lesz a vezető “akit a flame választ stb.

The-100-Season-4-Episode-1-36-b3f8

Na de a lényeg, hogy az évadnyitó szépen lerakta, hogy mire épül majd az évad. A csapat egyik része útnak indul, hogy meggátolja az újabb atomkatasztrófát (ami az utolsó jelenetet elnézve nagyon nem fél évnyire van), még a másik részének az lesz a dolga, hogy megállítsa az Echo-féle szarkeverőket, a helyén tartsa Roant és persze megvédje a jelenleg kialakult koalíciót.

The-100-Season-4-Episode-1-49-468b

Ha belegondolunk, akkor az első évad óta elég szép univerzumot épített magának a sorozat a különböző törzsek behozatalával, de most kicsit az volt az érzésem, hogy a sorozat kicsit megtorpant és talán még nagyobbra kellene nyitni azt ajtót. Talán Clarke-ék útra kelésének köszönhetően van erre esély, mert engem hosszú távon nem fog tudni lekötni a mostani törzsek között és törzseken belül zajló intrikák.

Szólj hozzá