Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Visszatekintés: The Affair – A viszony 3×01

Ha úgy igazán meg kellene fogalmaznom, hogy miért a The Affair az egyik kedvenc sorozatom, akkor elég nagy bajban lennék, mindenesetre nem sok sorozatnak várom úgy évről évre a visszatérését és hétről hétre az epizódjait, mint a The Affairnek.

The Affair season 3, episode 1 - Nov. 20, 2016 Dominic West as Noah Solloway and Sarah Ramos as Audrey

A 3. évadban nagyjából két évet ugrottunk az időben, ennyit töltött ugyanis a rácsok mögött Noah Solloway. Természetesen ahogy várható volt, ennek köszönhetően alaposan átrendeződött a családjával való viszonya, az egzisztenciája és úgy tűnik, hogy a börtönévek is mély nyomot hagytak benne, bár a flashbackek ellenőre konkrét konfliktust még nem láthattunk.

A feleségével való viszonya továbbra is tökéletesen van megírva, nagy meglepetésre azonban még említés szintjén sem merült fel. Egyébként is érdekes évadkezdés volt abból a szempontból, hogy úgy tűnik, hogy a sorozat alkotói végleg szakítottuk a párhuzamos dramaturgiával és egy epizódot csupán egyetlen szereplő szemüvegén keresztül mesélnek el. Kíváncsi leszek, hogy ilyen esetben is megmerik-e húzni, hogy nem feltétlenül az a valóság, amit egy visszaemlékezésben látunk.

the-affair-3-evad

Noah oldalán két érdekes nő is feltűnt, az egyik egy baromi idegesítő akcentussal beszélő franciatanárnő (Irène Jacob), aki már rá is mozdult Noahra, a másik egy meg nem értett diák (Sarah Ramos), akivel szerintem idővel úgyis kalandba keveredik majd, aminek lehetnek súlyos következményei.

A The Affair továbbra is tömör melankólia, s bár már nyoma sincs az idilli szigetnek és a felfokozott vágyaknak, azért még mindig erőteljes a férfi-nő kapcsolat, a nemiség, az egyenjogúság és persze az erotika hatása a sorozatra, igaz a krimiből nem keveset vettek vissza, ami azért jócskán okoz hiányérzetet.

Rendezte: Jeffrey Reiner

Forgatókönyv: Hagai Levi, Sarah Treem

<