hétfő, január 25, 2021

Visszatekintés: The Walking Dead 7. évad 6. rész – Tara

-

Én továbbra is tartom, hogy a sorozatnak nagyon nagy szüksége van a mostanihoz hasonló filler epizódokra, még akkor is, ha pillanatnyilag sok The Walking Dead-rajongó zsebében kinyílik a bicska az ilyen részektől.

tara-the-walking-dead-7-evad

Ezek az epizódok nem csak azért fontosak, mert végre megmutathatják az írók, hogy igenis van bennük kreativitás (ami ugye képregényadaptáció lévén a hozott anyag miatt sokszor elég kötött dolog), hanem azért is, mert az az ilyen részeknek köszönhetően lesz súlyuk a későbbiekben a karaktereknek. Ugyan, ki ejtett volna egy könnycseppet is, ha Tara meghal? Nagyjából senki, hiszen Tara karakterizálása jó ideje jegelve volt (oké, azért is, mert Alanna Masterson elment szülni). A mostani epizódnak köszönhetően azonban biztosan sokan megkedvelték a karaktert.

Oké, hogy egyáltalán nem vitte előre a cselekményt, de ugyanígy nem vitte előre a cselekményt a Lostban az élve eltemetett szerelmespár története, de sokan emlékezhettek még arra a Breaking Bad epizódra is, amelyben Walter White 45 percen keresztül egy legyet kergetett. Szerintem az összképben ugyanennyire meghatározó lesz majd Tara kis története is. És az sem egészen mellékes, hogy csak a The Walking Deadben Maggie, Daryl vagy éppen Carol is az ilyen epizódoknak köszönheti a népszerűségét, ahogy Glenn és Abraham halálának is ettől volt súlya.

the-walking-dead-tara-7x06

Szóval egyrészről megértem azokat, akiket nem érdekel, hogy mi történik Tarával, másrészről viszont úgy gondolom, hogy az ilyen epizódok miatt lesz sokszínű egy sorozat még akkor is, ha az évad hat részéből négyre is rá lehet húzni azt, hogy nem vitték előre a történetet. Persze honnan a fenéből tudjuk már most, hogy melyik kaland, vagy karakter fogja előrevinni a sztorit? Sehonnan.

Ráadásul még tovább is bővült a The Walking Dead univerzuma egy újabb közösséggel, akiket lehet, hogy soha többé nem látunk és persze az is lehet, hogy egyik-másik karakter idővel hozzá fog csapódni Rick bandájához. Ezeket sosem tudhatjuk előre, de az ilyen húzásokkal legalább megadják az esélyt erre.

the-walking-dead-episode-706

Be kell vallanom, azért jó nagy öngólt lőttünk azzal, hogy az egyformára maszkírozott zombikat Suttogóknak néztük, de ez van, ettől izgalmas dolog a teóriagyártás és nagyjából amúgy is az utolsó gondolatom lett volna, hogy az ott egy cement alól előbújó zombihorda.

the-walking-dead-7x06-cementer-jarkalok

Azon egyébként meglepődtem, hogy Heath sorsát nem zárták le egyértelműen, hiszen a kiszivárgott infókból arra lehetett következtetni, hogy a karakternek ez lesz az utolsó epizódja a sorozatban, ráadásul a Heatht alakító Corey Hawkins elment a 24: Örökségbe – igaz így simán vissza tudják hozni a későbbiekben a The Walking Deadbe. Persze egy újabb filler-epizóddal, amit mindenki utálni fog.

Kapcsolódó bejegyzések

10 Breaking Bad utalás, amit csak a legnagyobb rajongók szúrtak ki

A Breaking Bad alkotói már-már betegesen alapos munkát végeztek a sorozat készítésekor.

Előzetest kapott a The Walking Dead 10. évadának utolsó szakasza

Az amerikai AMC és a Skybound produkciós cég kiadott egy előzetest a The Walking Dead évadának extra epizódjaihoz.

The Walking Dead: World Beyond sorozatkritika

Megérkezett a harmadik The Walking Dead-sorozat, a fiatalokról szóló World Beyond.

Érkezik a Fear The Walking Dead 7. évada is

Az AMC továbbra is bízik a sorozatban.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata