Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A TRÓNOK HARCA és a JURASSIC PARK is kapcsolódik a WESTWORLD-höz

Egyetlen jelenetben idézte meg a Trónok harcát és a Jurassic Parkot is a Westworld 3. évada.

A Westworld 3. évadának 2. részében Bernard és Stubbs a színfalak mögötti tesztelési és előadótermek labirintusában sétál végig és arról beszélnek, hogy a parkok bezárása után a technikusok még dolgoznak, de már csak arra várnak, hogy mikor rúgják ki őket. Ekkor a kamera két technikust mutat, akik éppen azon tanakodnak, hogy hogyan juttassanak el egy sárkányt Costa Ricára.

  • Van egy vevőm.
  • Mi?
  • Egy Costa Rica-i startup.
  • És ezt hogy akarod eljuttatni Costa Ricára?
  • Darabokban.

A két technikus nem más, mint D.B. Weiss és David Benioff, vagyis a Trónok harca sorozatának alkotópárosa, az említett sárkány pedig nem más, mint Drogon, Daenerys sárkánya, akivel kapcsolatban a két alkotó végül arra a közmegegyezésre jut, hogy csak darabokban lehet elszállítani, úgyhogy elő is kerül a láncfűrész. És ha már Costa Rica, ezzel meg a Jurassic Parkra utaltak az alkotók, itt található ugyanis a Jurassic Park szigete, az Isla Nublar, vagyis a Felhők szigete. A Jurassic Park meg ugye a Westworld könyves alapjait adó Michael Chricton egy későbbi regénye ugye…

Tehát a Trónok harca nem csak, hogy a Westworldöt is magába foglaló Delos vállalt egyik világa, de még a Jurassic Park is innen eredeztethető, köszönhetően annak, hogy a Delos technikusai kimentették a dolgokat, mielőtt az lehúzta volna a rolót. Mindezt egyetlen apró, de annál viccesebb jelenetben.

Westworld 3. évad Trónok harca Jurassic Park

Az Indiwire szerint George R.R. Martin nagy rajongója a Westworldnek és már az első évad óta szerette volna, ha a két sorozat valahogy keresztezi egymás útját, így tulajdonképpen tőle jött az ötlet.

Így született meg a Fantasy World, amellyel kapcsolatban Lisa Joy és Jonathan Nolan megkereste a Trónok harca alkotópárosát, akik azonnal igent mondtak a felkérésre.

Egyébként messze nem ez az első alkalom, hogy a Westworld alkotói a Trónok harca sorozatra utaltak. Jonathan Nolan már többször elmondta, hogy a Trónok harcának köszönhetik, hogy kitaposta az utat az HBO-n az olyan nagy és összetett vállalkozások előtt, mint amilyen a Westworld sorozat is, úgyhogy nem véletlen, hogy a fantasy-sorozat előtt többször is tisztelegtek.

Ez is érdekelhet:
<